Lediga jobb på Katscenter AB

2022-05-30

Katscenter AB – Söker ny säljare med marknadsfokus

[Länk till utskriftsvänlig pdf]

Katscenter AB utvecklar och säljer tidredovisningssystemet KATS som är skräddarsytt för advokat och juristbranschen i Sverige.

Vi söker en ny medarbetare som ska arbeta nära kunderna med försäljning och marknad. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som innefattar en bearbetande säljroll, hantering av marknadsfrågor samt kombinerat med en viss del utbildningsinsatser och supporthantering.

Som säljare ser vi att förmågan att driva affärer är en viktig egenskap samt att erfarenhet av CRM-verktyg tillsammans med en personlighet som är bra på att förstå problemställningar och förmedla kunskaper till kunden i samband med utbildningar och driftsättningar är viktiga komponenter i den profil vi söker. Även förmågan att se och utveckla strategier kring vår bearbetning av marknaden är viktig.

KATS är tätt integrerat med Fortnox och Hogia AdvokatEkonomi och vi tror att den vi söker även har förståelse för ekonomiflöden.

Vi söker dig som vill bidra till att stärka Katscenters position som en av de marknadsledande aktörerna och därmed öka försäljningen av tid- och ärendehanteringssystem till advokat- och juristbyråer i Sverige. Du har känsla för uppsökande bearbetning och vill arbeta i ett mindre bolag där det du gör direkt påverkar vardagen och du brinner för att hjälpa andra att arbeta både enklare och smidigare.

Du vill skapa ett affärsvärde för kunden med hjälp av våra lösningar och vet att digitalisering och ett smidigt/flexibelt flöde i de interna verktygen gör IT-stödet till en allt viktigare del av våra kunders vardag. Du måste ha lätt för att etablera nya kundkontakter, säkerställa långsiktiga relationer med nya och befintliga kunder och vara en god ambassadör för Katscenter.

För att lyckas behöver du vara bekväm i att arbeta med advokater och jurister i ledande befattning, ha förmåga att skaffa dig en djup insikt i kundernas verksamhet och använda kunskapen för att utmana deras ”tänk” och lära dem något nytt om hur de kan arbeta enklare och effektivare.

Du kommer att arbeta med våra programvaror som är välkända på marknaden, vi är en mindre entreprenörsdriven organisation med spännande arbetsuppgifter som sträcker sig från strategi till genomförande.

Ansvarsområden

 • Huvuduppgiften är att skapa resultat genom att aktivt sälja och utveckla försäljningen av KATS tid och ärendehanteringssystem.
 • Du är ansvarig för att upprätta och genomföra en proaktiv försäljningsplan och egna säljaktiviteter.
 • Du initierar, leder och driver försäljningsprojekt, gör kundbesök och organiserar försäljningsevenemang.
 • Du ser över våra marknadsstrategier och lägger upp arbetet för hur vi på bästa sätt skall synas utåt med vårt budskap.
 • Du kan våra programvaror på dina fem fingrar och kan hålla utbildningar exempelvis i samband med första driftsättningen av en ny byrå.
 • Du har lätt för att följa kundens resonemang och kan på ett pedagogiskt sätt guida dem rätt i deras nya arbetssätt.
 • Viss support förekommer varav du förväntas hantera de support och uppföljningsfrågor som riktas direkt till dig från våra kunder och som inte hanteras av vår support och konsultavdelning.

Färdigheter och egenskaper

 • Minst 5 års erfarenhet från kvalificerad försäljning med dokumenterat goda resultat.
 • Har erfarenhet av försäljning till ledande beslutsfattare. Gärna med fokus på CRM, affärssystem, tidredovisning eller liknande IT-stöd.
 • Mycket verkställande som får saker att hända, medan det fortfarande är mycket välorganiserat och strukturerat.
 • Kommunikativ och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.
 • Att arbeta med försäljning, marknad/kampanjmaterial, budskap på hemsida/sociala medier och skapa spännande idéskisser/offerter ligger dig varmt om hjärtat.
 • Grundläggande ekonomikunskaper, gärna erfarenhet och kunskap från affärssystem, exempelvis Fortnox eller Hogia Ekonomi.
 • Goda IT-kunskaper, lär dig lätt nya program och hittar smarta lösningar som stödjer dina behov i vardagen.
 • Erfarenhet från en juridisk utbildning eller annan juridisk erfarenhet är meriterande.


Personliga egenskaper

 • En god lagspelare med en stor dos social kompetens.
 • Målfokuserad, god förmåga att uppnå resultat och arbeta både kortsiktigt och långsiktigt.
 • Självgående och kan hantera hela processen från första kontakt till avslutad affär.
 • Lyhörd och pedagogisk, lätt för att se och uppfatta behov samt förmedla kunskap.

Vi har vårt kontor i Ängelholm där vi sitter i en kontorsgemenskap med ett växande IT-bolag vilket ger oss tillgång till ytterligare 50 IT-specialister att bolla våra idéer med. De flesta av våra kunder finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och förväntade övernattningar är ca 1 – 2 nätter per månad och då vanligtvis i Stockholm.

Vi tänker oss att du utgår från Ängelholm men möjligheten till andra flexibla lösningar finns beroende på var du finns bosatt.

Kontakt

Kontakta i första hand Anna Kollberg-Johnsson, mobil: 076-641 38 30, e-post: anna.kollberg-johnsson@kats.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig och behöver din ansökan och CV så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

Om Katscenter AB

Katscenter grundades 1984 och har sedan 1994 arbetat med tidredovisningssystem för advokat- och juristbranschen. Vi ska vara det självklara valet för svenska advokater och jurister när det gäller tidredovisning och klienthantering.

Vi vill att KATS ska upplevas som en kompetent helhetslösning präglad av enkelhet och smidighet i såväl programfunktioner som i personlig kontakt.

Vår strävan är att med kunniga medarbetare, lyhört arbeta kundnära och med korta organisatoriska avstånd utveckla intuitiva och självlärande programfunktioner.

Framgången i detta arbetssätt mäter vi i nöjda användare som upplever KATS som ett stöd och ett verktyg som underlättar i arbetet.

Med ökad effektivitet hos våra kunder som främsta mål erbjuder vi lättanvända system för tidredovisning och klienthantering till advokat- och juristbranschen.

www.kats.se